Műköröm-építés

A műköröm-építésről

Az oly népszerű műköröm napjainkban természetes része egy nő ápoltságának akár a jó frizura, a csinos ruha, vagy az ízléses smink. A tévhitekkel ellentétben, nemcsak óriási hosszúságú és karvalycsőr formájú lehet, hanem akár az igazi körmökhöz megszólalásig hasonlító, visszafogott színű és hosszúságú, természetes hatású is. Hiszen sajnos vagyunk páran, akik nem születtünk természetesen szép, egészséges körmökkel: gyenge, könnyen letöredező, foltos, fénytelen körmeink sok bosszúságot okozhatnak. De ma már a modern technikákkal ezeket is egyszerűen megerősíthetjük, formáztathatjuk és táplálhatjuk, így mindig szép és ápolt lehet kezünk, akkor is, ha eredendően nem adatott nekünk jó minőségű és erős köröm. A szakember figyelembe veszi a kéz alkatát és az egyéniséget is. 

Egyre gyakoribb, hogy a lábköröm hibáit is műkörömmel tüntetik el! A nagy szakértelemmel, gondosan megépített műkörmök tartósak, igényesek és esztétikusak. Ennek feltétele az alapos előkészítés és tökéletes kivitelezés. Ma már számtalan módszert és alapanyagot ismerünk a körömépítésben, de bármely technikáról is legyen szó, a legfontosabb kritérium a köröm megépítésekor a természetesség, hiszen akkor szép egy műköröm, ha a tartóssága mellett sem túl vastag és "mű" hatású. Díszítésüknek persze csak a fantázia szabhat határt. Téves nézet, hogy a műköröm viselése higiéniátlan és veszélyes, mert alatta begombásodik a valódi köröm. Ellenkezőleg: gyenge, letöredező körmünket védi és segíti megerősödni. Csak arra kell figyelni, hogy ha véletlenül megsérül, lehetőleg minél hamarabb meg kell javíttatni – ellenkező esetben tényleg jobban ki vagyunk téve a sérüléseknek és fertőzésnek. Egy jól felépített köröm nem okoz kárt a körömlemezen, de persze vigyázni kell rá. Ha már unja, vagy csak valami miatt nem szeretne tovább műkörmöt viselni, NE TÉPKEDJE LE: erre speciális megoldás van!

Kinek ajánlott?

Azoknak, akik napi munkájuk során számítógépet használnak, vagy gyakran szem előtt van a kezük, mégsem szeretnének naponta lakkozni, manikűrözni. Akik nem növeszthetnek hosszú körmöt iskola, munkahelyi előírásainak miatt, vagy a hétköznapokban, munkájuk során akadályozná őket, azok számára kiváló megoldás lehet az alkalmi, „tippes” műköröm. Vagány, elegáns, vagy extrém külsőt kölcsönözhet. Természetes hatású formájában ünnepekre, ballagásokra, nyaralásra is érdemes feltetetni egyet.

Kinek nem ajánlott?

  • A műköröm-építés nem javasolt a menstruáció első két napjában,
  • Ha a szervezetben erős gyulladás van (mert fellevegősödhet),
  • Ha a körömlemez elvált és sárgás színű, gombás.

Körömformák

Manapság, csakúgy, mint a divat, a körömformák is gyakran változnak. Szakmánktól, ízlésvilágunktól függ, hogy éppen milyet választunk. Ha konszolidáltabb formát szeretnénk, ugyanolyan megnyerő az örök divatú kocka műköröm, mint a picit egyedibb, sokak szerint természetesebb mandula forma is. Ha szakmánk engedi, a vagányabb extravagáns stilettót is kipróbálhatjuk. Ez a műkörömforma rendkívül kényelmes, még ha első ránézésre nem is tűnik annak. A szépen megépített stiletto szinte egy pontban végződik, és a legkisebb verziója is viszonylag hosszú.

Napjainkban egyre inkább elterjed az úgynevezett. edge forma, mely párhuzamosan indul, majd V alakban végződik, és a felületén gerincvonal húzódik. Ennek szolidabb változata a pipe, mely hasonlóképp párhuzamosan indul, de oválisan végződik, és nincs gerince. Felülről és szemből nézve is csőformájú. A legújabb divatforma a hibrid műköröm. Ez a stiletto és az edge keveredéséből jött létre. Kinézete hosszú, hegyes, és van gerincvonala. Ezek alapján remélem könnyebb lesz a választás, és mindenki megtalálja a számára legideálisabb műköröm formát.