Szauna

A szanuázás élettani hatásai

Kalóriákat éget, fogyaszt: Egy félórás infraszauna kúra alatt akár 300 kalóriát is "eléget"! Ameddig Ön az infraszauna kellemes melegében pihen, addig teste keményen dolgozik: izzadságot termel, vért pumpál, azaz megpróbálja hűteni magát. A kutatások szerint 30 perc alatt szervezete annyi kalóriát éget el, mintha ugyanennyit evezett, vagy futott volna. Nem csak folyadékot, kilókat is veszít!

Csökkenti a fájdalmat: Az infraszauna mélyreható hője segít a külső véredények kitágításában, enyhülést és gyógyulást hozva az izom-, és lágy szövetek sérüléseinek. A megnövekedett vérkeringés elszállítja az anyagcsere folyamatok során keletkezett hulladékot és oxigénben gazdag vérrel látja el az arra éhes izmokat, így azok gyorsabban felépülnek. Az izmok akkor biztosítják a legnagyobb rugalmasságot és mozgásszabadságot, ha a környező szövetek melegek.

Erősíti az immun rendszert: Az infrakabin mélymelege megemeli a test hőmérsékletét, mintegy mesterséges lázat előidézve. Ahogy a szervezet immunrendszere harcol ennek a (vélt) láznak a legyőzéséért, úgy erősödik. Mindemellett az intenzív izzadás által a méreg-, és salakanyagok szervezetből történő eltávolításával az Ön egészsége és betegségekkel szembeni ellenállósága nagymértékben megnő.

Javítja, erősíti a vérkeringést: Ahogy testünk megnöveli a veríték termelést, hogy saját magát hűtse, a szív egyre keményebben dolgozik, hogy minél több vért, minél gyorsabban pumpáljon, ellátva ezzel a folyamatos gyakorlatozással járó megnövekedett szükségleteinket. Gondoljunk csak bele: nem azért szoktunk futni, hogy nagyobb lábizmaink legyenek, hanem, hogy leterheljük, erősítsük állóképességünket, ami szinonimája az edzett vérkeringésnek.

Megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól: A felgyorsult vérkeringés arra ingerli a veríték mirigyeket, hogy felszabadítsák az összegyűlt méreg-, és salakanyagokat. A napi izzadás segíthet méregteleníteni szervezetét, mert megakadályozza hogy a nagyon veszélyes nehézfémek (ólom, higany, cink, nikkel, kadmium) és ugyanígy az alkohol, nikotin, nátrium, kénsav felhalmozódását szervezetében.

Eltünteti a narancsbőrt: Az infraszaunák segítenek a csúnya cellulit (a gél-szerű csomók a bőr alatt, melyek nagyrész vízből, zsírból állnak és megrekedtek a bőr alatti apró "zsebekben") eltávolításában. Az európai szépségszalonok rendszeresen alkalmazzák a napi szauna kúrát a kezelések során. Mivel az infraszaunák sugárzó hője akár háromszor mélyebbre hatol, mint a hagyományos szaunáké, ezért sokkal hatékonyabbak.

Megszünteti az izületi fájdalmakat: Az infraterápia széles körben alkalmazott az izületi betegségek valamely válfajában szereplő betegek körében. Mindemellett a kezelés bizonyítottan hatékony a ficamok, az idegzsába, az izomgörcsök, az izületi merevség és még sok más izom- és csontrendszeri panasz hatásainak enyhítésében. A legtöbb merevség, fájdalom és érzékenység, melynek az idős kor velejárói, az infrakezeléssel enyhíthető, vagy teljesen megszüntethető.

Feloldja a stresszt, megnyugtat: Az infrakabin rendszeres használatának talán a leggyorsabban jelentkező hatása a felüdülés, ahogy eltünteti az élettel járó gondokat és feszültségeket. Csak néhány perc az infraszauna finom melegében és máris érezzük jótékony hatását: mintha újjászülettünk volna, felfrissülve testben és lélekben egyaránt.

Minden esetben az elveszett folyadék pótlása szükséges a szauna használatához!

Természetes ásványvíz fogyasztása ajánlott a szaunázás előtt és után is!

Mélymeleg terápia

Az infraszauna leglátványosabb hatása a bőr megfiatalítása! Megtisztítja a bőrt a szennyeződésektől, és az elhalt sejtektől.

Jól alkalmazható acne, pikkelysömör, ekcéma kezelésénél is. Az infravörös sugárzás hatására a test izzadással megszabadul az említett káros anyagoktól.

Az infraszauna segítségével a bőr valamennyi rétege felmelegíthető, ezáltal:

  • a szövetek anyagcsere-folyamatai felgyorsulnak,
  • a pórusok kitágulnak,
  • lazul a kötőszövet,
  • aktívabbá válnak a bőr mirigyei,
  • javul a bőr felszívó képessége.

Közvetlenül testkezelések előtti használatát ajánlom, mivel a kezelés hatékonyságát nagymértékben növeli. Hatására az e célra alkalmazott krémek, hatóanyagok a kezelt bőrfelületen akadálytalanul fel tudnak szívódni.

Az infraszauna 30 perces díja: 800,- forint.