Manikűr

A kézápolásról általában

A körmök ápolása és kozmetikázása nem új keletű. Már egészen régről, az ie. 3. évezredből maradtak fenn erre utaló feljegyzések. A történelmi korokban az ápolt, színezett, vagy éppen extrém hosszúságú körmök viselése luxus volt, a magasabb társadalmi helyzetben élők ezzel szimbolizálták gazdagságukat és jólétüket.

Mindennapjainkban is egyre többet foglalkozunk külsőnkkel, megjelenésünkkel, testünk ápolásával. Miért éppen a körmünket hanyagolnánk el, hiszen ez az egyik legfontosabb dolog, amit megnézünk a másikon. ezért foglalkoznunk kell vele. Sok múlhat körmeid ápoltságán egy állásinterjún, egy üzleti tárgyaláson, egy randin, és az élet egyéb területén, mivel körmünk igencsak árulkodik rólunk. Sokkal magabiztosabbnak fogod érezni magad, ha körmeid is teljes fényükben ragyognak.

Ma már számos helyen és különböző technikákkal igyekeznek kívánságainknak és igényeinknek eleget tenni. A nők körében teljesen természetes óhaj a manikűr, vagy az oly népszerű műköröm.

A természetes köröm a legszebb, de nem szabad elkeserednie annak sem, akinek nem adatik meg a szép formájú, jó minőségű és erős köröm. Nekik ajánlható a manapság egyre népszerűbb műköröm.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkinek műkörmöt kell csináltatnia, sőt! A körömépítés-díszítés mára szinte művészetté vált. A műkörmök tartósak, igényesek, esztétikusak és ami talán a legfontosabb; természetesek! Díszítésüknek csak a fantázia szabhat határt. Az anyagok egyre jobb minőségűek (tip, zselé, porcelán, színes zselé, színes porcelán, fényzselék, fertőtlenítő szerek, ragasztók, stb.) és folyamatosan megújulnak.

Ne sajnáljunk naponta 5-10 percet törődni kezünkkel, körmeinkkel!

Komplett kézápolás

A komplett kézápolás az a szolgáltatás, amely mindent magába foglal, ami egy teljes körű kézápoláshoz feltétlen szükséges, és aminek rendszeres igénybevételével körmeink, illetve kezeink később sem mutatják meg valódi életkorunkat.

Ez köszönhető elsősorban a hetente megismételhető mély pakolásoknak, amellyel késleltethetjük bőrünk öregedési folyamatait, bársonyosabbá, rugalmasabbá tehetjük azt, és segítségével enyhíthetjük az ízületi gyulladásokat!

A kezelés időtartama kb.: 1 óra + 40 perc. - (2 óra)

A komplett kézápolás lépései:

 1. körmök rövidítése, formázása,
 2. körömbőr fellazítása,
 3. puhító körömfürdő (vagy bőroldó),
 4. letapadt bőrdarabok eltávolítása,
 5. bőrradírozás az elhalt hámsejtek eltávolítása érdekében,
 6. hidratáló, tápláló krém bemasszírozása,
 7. igény esetén a köröm erősítése vitaminos erősítőkkel vagy ecsetelőkkel ,
 8. lakkozás, díszítés,
 9. vitaminos olajos ápolás,
 10. 10 perces karmasszázs könyékig.

A klasszikus manikűr

Tartalmazza a kiválasztott manikűrözést (Hagyományos, Francia, Férfi, Japán) és az ápolás végén egy nyugtató olajozást a körömbőrön.

A manikűr a köröm rövidítését, formázását, a körömágy bőrének feltolását, igény esetén annak kivágását, a köröm felületének polírozását, lakkozást és végül a körömágy bőrének speciális vitaminos olajozását tartalmazza. Az olaj kondicionálja és táplálja bőrünket, megvéd a kiszáradástól, használatával megelőzhető a felhasadás, repedezés.

Manikűr időtartama kb.: 60 perc.

A kézápolás lépései:

 1. körmök rövidítése, formázása,
 2. körömbőr fellazítása,
 3. puhító körömfürdő,
 4. letapadt bőrdarabok eltávolítása,
 5. igény esetén a köröm erősítése vitaminos erősítőkkel vagy ecsetelőkkel,
 6. hidratáló, tápláló krém bemasszírozása,
 7. lakkozás, díszítés,
 8. vitaminos olajos ápolás.

Japán manikűr (Méhviasz alapú)

A Japán arisztokrácia korábban alkalmazott titkos eljárása volt ez a tápláló méhviasz alapú ápolási forma.

Visszaadja a körmök természet-adta szépségét és fényét, halványítja a nem kívánatos elszíneződést (pl.: nikotin), valamint elősegíti az egészséges körömnövekedést. Hatására természetes körmeink briliáns komfortérzetet nyújtanak mindennapi életünkhöz. Az eljárás lényege, hogy a méhviasz (más körömerősítő eljárásokkal ellentétben) nem a köröm felületére kerül, hanem annak belső szerkezetébe, és ott fejti ki erősítő, tápláló hatását.

A rendszeres méhviaszos kezeléstől erősödik a köröm, élénkül a köröm színe (kezelésenként egyre jobban), a fény pedig rendkívül tartós (nem kopik, mert az anyag a körömlemezbe beépül).

A hatóanyagok mindenféle vegyi anyagtól mentesek!

Havi 2-3 kezelés javasolt a tartós hatás fenntartásához.

Műköröm leszedése után kimondottan ajánlott.

Japán manikűr időtartama kb.: 60 perc.

Bőrápolással és olajozással a kezelés kiegészíthető.

Ajánlom: műköröm eltávolítása után, gyenge töredezett körmök esetén, és azoknak akik nem szeretnek körömlakkot viselni, mégis csodaszépen csillogó, ápolt körmökre vágynak.

Francia (kíméletes) manikűr

Azonos a klasszikus manikűr technikájával, csupán körömfürdő és bőrvágó olló helyett bőroldó folyadékot, vagy finomfejű csiszológépet használunk a körömbőr fellazítására, eltávolítására.

Zárásként beolajozzuk a köröm körülötti bőrt és polírozzuk a körmöket. Az olaj kondicionál és táplál, megvéd a kiszáradástól, használatával megelőzhető a felhasadás, repedezés.

A Francia manikűr időtartama kb.: 50 perc.

A francia manikűr lépései:

 1. körmök rövidítése, formázása,
 2. letapadt körömbőr fellazítása, eltávolítása bőroldó folyadékkal vagy finom fejű csiszológéppel,
 3. igény esetén a köröm erősítése vitaminos erősítőkkel vagy ecsetelőkkel,
 4. hidratáló, tápláló krém bemasszírozása,
 5. igény szerint lakkozás, díszítés,
 6. vitaminos, olajos ápolás.

Körömfényesítő manikűr

Az elgyengült, töredezett körmök regenerálása, polírozása speciális köröm- és bőrtápláló anyagokkal.

Hihetetlenül látványos és hetekig tartó fényt érhetünk el a készítménnyel, újjá élesztjük az elgyengült, törékennyé vált körmöket.

A fény tartósságának titka, hogy a polírozó folyadék a köröm felső rétegeibe tartósan beépül. Vitaminokban gazdag antioxidáns olajat polírozással juttatunk a köröm mélyére, ami egyben regenerálja és puhítja a kiszáradt körömbőrt is, segít a rágott vagy szálkás körömbőr megszüntetésében, és hetekig fényes lesz a köröm.

Körömfényesítés időtartama: 45 perc

Minimanikűr

A minimanikűr a köröm rövidítését, formázását, a körömágy bőrének feltolását, igény esetén annak kivágását, lakkozást, vagy polírozást, és végül a körömágy bőrének speciális vitaminos olajozását tartalmazza.

Az olaj kondicionálja és táplálja bőrünket, megvéd a kiszáradástól, használatával megelőzhető a felhasadás, repedezés.

Manikűr időtartama kb.: 30 perc.

Frissítő kézmasszás

Radírozó, hámlasztó kézmosás után megkezdjük a tápláló, frissítő krém bemasszírozását a kéz bőrébe.

A frissítő, élénkítő masszázs után extra ápolásként olajjal hidratáljuk a cuticula bőrét. Ez az ápolás kellemes ellazulást és egyben friss érzetet eredményez a fáradt, igénybe vett kezeknek.

A masszázs időtartama: 10-15 perc

A jó masszírozás lazítóan, stresszoldóan hat, ezért fontos tudni, hogy a vendég kezének melyek a problémás területei.

Ha például kollégát, vagy olyan embert masszírozunk, aki az ujjaival sokat dolgozik, akkor a hüvelykujj izmait erősebben érdemes kezelni, mert náluk ezek a fogó izmok vannak jobban igénybe véve.

A számítógéppel dolgozó vendégek is értékelik a szakszerű masszírozást. Jóleső érzést vált ki a csuklók megmozgatása azoknál, akiknek a kezük jobban igénybe van véve a munkájuk által.

Kellemesen hat a tenyér körkörös masszírozása is.

Minden masszázsnál alapelv, hogy a szív felé masszírozzunk.

Fájós kezű (izületi gyulladásos) vendégnél finomabban, lazábban masszírozunk.

Férfi manikűr

Tartalmazza a kiválasztott manikűrözést (Hagyományos, Francia, Japán) és az ápolás végén egy nyugtató olajozást a körömbőrön.

Fertőtlenítős kézmosás után meghatározzuk a körmök szabad szélét, formázzuk, majd fellazítjuk a cuticula bőrét. Következik a bőrpuhítós áztatás, majd ezt követi a cuticula bőrének feltolása és levágása (szükség esetén), illetve a körömlemezre tapadt bőrök eltávolítása. Polírozzuk a körmöket, ha a vendég úgy kívánja, vagy igény szerint matt, férfi-körömápoló alkalmazása.

Zárásként kívánságra ápoló krémmel regeneráljuk a kéz bőrét, majd beolajozzuk a köröm körülötti bőrt.

Kényeztető SPA kezelés

Komplett kéz- és körömápoló kezelés

A kezelés időtartama kb.: 2 óra
Alap klasszikus manikűr: A manikűr a köröm rövidítését, formázását, igény esetén a körömágy bőrének kivágását, a köröm felületének polírozását, lakkozást és a körömágy bőrének vitaminos olajjal való ápolását tartalmazza. Az olaj kondicionálja és táplálja bőrünket, megvéd a kiszáradástól, általa megelőzhető a felhasadás, szálkásodás, repedezés.

SPA kezelés: Hámlasztó gyümölcssavas bőrradírozás és regenerálás. Barnacukor, csokoládé tartalmú készítményt masszírozunk be, mely eltávolítja az elhalt bőrszöveteket, és egyben különféle ásványi anyagokkal, természetes olajjal puhítja, hidratálja a bőrt. A hatóanyagok könnyen felszívódva selymesen puhává varázsolják, megfiatalítják, vitaminokkal töltik fel a bőrt.

Japán manikűr: Egy tápláló, méhviasz alapú ápolási forma. Visszaadja a körmök természet-adta szépségét és fényét, halványítja a nem kívánatos elszíneződést pl.: nikotin), valamint elősegíti az egészséges körömnövekedést. Hatására természetes körmeink briliáns komfortérzetet nyújtanak mindennapi életünkhöz. Az eljárás lényege, hogy a méhviasz (más körömerősítő eljárásokkal ellentétben) nem a köröm felületére kerül, hanem annak belső szerkezetébe, és ott fejti ki erősítő, tápláló hatását.

vagy

Crystal Shine System: Hihetetlenül látványos és hetekig tartó fényt érhetünk el a készítménnyel, újjá élesztjük az elgyengült, törékennyé vált körmöket. A fény tartósságának titka, hogy a polírozó folyadék a köröm felső rétegeibe tartósan beépül. Vitaminokban gazdag antioxidáns olajat polírozással juttatunk a köröm mélyére, ami egyben regenerálja és puhítja a kiszáradt körömbőrt is, segít a rágott vagy szálkás körömbőr megszüntetésében, és hetekig fényes lesz a köröm.

A komplett SPA kezelés lépései:

 1. körmök rövidítése, formázása
 2. körömbor fellazítása
 3. puhító körömfürdő (vagy bőroldó)
 4. letapadt bőrdarabok eltávolítása
 5. borradírozás az elhalt hámsejtek eltávolítása érdekében
 6. hidratáló, tápláló krém vagy pakolás bemasszírozása, amit 10 percig hagyjuk hatni